Gratis E-book
Leer je gewoontes veranderen

Page content

3G Methode

Ontdek De Methode waarmee ook jij Meer Grip krijgt op je Eigen Leven Zonder Ingewikkelde Of Tijdrovende Inspanningen.

 

Het is Nu Tijd om van Jouw Persoonlijke Groei een Gewoonte te maken!

Afzender: Dolf Flinker

Om maar direct duidelijk te zijn:

Je hoeft niet verder te lezen als je nooit problemen hebt, niets wilt veranderen en alles naar wens verloopt. Gefeliciteerd en ga lekker verder met je leven!

Maar als je wel het idee hebt dat jouw leven en de aandacht voor jouw persoontje wel wat verbeterd kan worden, op welk vlak dan ook, lees dan nog even verder.

Hoor ik daar toch nog een paar “ja, maar”tjes….

 • Ja, maar, persoonlijk groeien in deze crisistijd?
 • Ja, maar, ik heb  geen energie om me met mijn eigen ontwikkeling bezig te houden.
 • Ja, maar, ik ben meer aan het overleven dan een geweldig leven aan het leiden.
 • Ja, maar, ik word geleefd.
 • Ja, maar, voor mij betekent Persoonlijke Groei vooral dat ik zwaarder word.

Dan wordt het hoog tijd om in jezelf te investeren.  Ja, je hoort het goed, juist nu! Ik zal je zo vertellen waarom, maar eerst een stukje over mijzelf.

Mijn naam is Dolf Flinker, ik ben een gelukkig mens. Ik ben getrouwd met een fantastische vrouw, heb 2 geweldige kinderen waar ik trots op ben, leef mijn leven zoals ik dat wil en ben dagelijks dankbaar voor alle mogelijkheden die ik krijg om een zinvol leven te leiden.

“Mooi voor jou”,  hoor ik je zeggen, “maar wat heb ik daar aan?”

Nou, dat zal ik je zeggen: ik ben ook maar een gewoon mens waarbij lang niet alles goed gaat of is gegaan. Maar ik ben er van overtuigd geraakt dat iedereen in staat is om een geweldig leven te hebben. Zonder daar overigens heel veel dingen, en vooral ook heel veel moeilijke dingen, voor te doen. Ik neem je daarvoor mee op een vogelvlucht door mijn leven.

Op mijn 21e was ik klaar voor de wereld

Ik wist alles en fysiek kon ik bijna alles. Ik was net klaar met mijn studie en de wereld wachtte op mij. Als enthousiaste gymnastiekleraar zou ik alle kinderen net zo veel plezier in bewegen laten krijgen als ik zelf altijd had. Ik had nu immers de kennis en de drive om die te delen. Als je maar veel aan bewegen deed, kwam alles goed. Dit wilde ik gaan delen met iedereen.

Helaas, ik was dan wel klaar voor de wereld, de wereld nog niet voor mij….

Mijn start was een ramp

Ik moest vooral orde zien te houden over een stel losgelaten ongeleide projectielen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Maar het lag aan de kinderen en hun ouders, dat was voor mij wel duidelijk!

Na een paar jaar zocht ik mijn heil in de recreatiesport. Uren en avonden heb ik “les” staan geven. Aan omvallende surfers en misslaande badmintonners, tot hoogbejaarde gymnastiekdames en schreeuwende basketballers. Ik wilde ze allemaal een betere techniek bijbrengen en zo meer plezier in het bewegen.

Als je meer wist en meer kon, werd alles beter. Maar niet iedereen kon dat even goed. Of wilde dat niet. Of beide. Ik raakte hier wel eens een beetje teleurgesteld door, maar ….

Op mijn 30e was ik vader, heerlijk!

Wat een verrijking van mijn leven. Ik vond ons kleine mannetje fantastisch, en later kwam daar ook nog eens een prachtige kleine meid bij!

Ik voelde een totaal andere verantwoordelijkheid dan eerder. Ik ging serieus werk doen waarmee ik een hele behoorlijke boterham verdiende: ik was verzekeringsadviseur.  Kwam bij de mensen thuis. Bij de fabrieksarbeider, de schoolmeester, de bar-eigenaar en de gepensioneerde rentenier.

Ik vond het heerlijk om dingen te regelen waar anderen minder verstand van hadden, te adviseren hoe ze hun zaakjes goed voor elkaar konden maken.

Helaas vonden mijn werkgevers de opbrengsten van de verkopen belangrijker dan adviseren en relatiebeheer.

Ik was onderdeel van de “rat-race” geworden.

  Minder tijd voor mijzelf,

  Minder aandacht voor de mensen om me heen die belangrijk voor me waren

  Fysiek ging het ook allemaal niet meer zo vanzelfsprekend

  Mijn gezondheid begon scheurtjes te vertonen

  Targets werden leidend in de dingen die ik deed!

Ik heb toen vaak gedacht: “Dolf, waar ben je nou mee bezig. Dit past helemaal niet bij jou!”.

Op mijn 40e was ik een paar kilo’s zwaarder, een bijna-overspannenervaring rijker en geen idee wat ik verder met mijn leven wilde. Maar dit in ieder geval niet lang meer.

Gelukkig is er een spreekwoord:

“Het leven begint bij 40”

Hoewel beginnen…. Ik had het gevoel dat ik zo langzamerhand alles al een keertje had meegemaakt. Was dit het nou? Van een crisis was geen sprake hoor, maar ik begon me wel steeds meer vragen te stellen. Vragen waar ik lang niet altijd een antwoord op kreeg.

 • Wat wil ik eigenlijk met mijn leven
 • Wat vind ik nou echt belangrijk
 • Sta ik volledig achter de dingen die ik doe
 • Voor wie doe ik dit
 • Word ik hier beter van
 • Worden anderen er beter van als ik dit doe

Ik kwam er achter dat vooral mijn toenmalige werkgevers, en daarmee ook de aandeelhouders, hier beter van werden. Hoe moest ik hier mee omgaan? De keuze die ik toen maakte was vrij rigoureus: ik zei mijn baan op!

Gelukkig kon ik “back to my roots”. Ik ging werken aan de gezondheid van anderen. Als trainer van gezondheidsprogramma’s. Wow! Het is maar hoe je het bekijkt, maar dit was adviseren op een vlak waar anderen echt beter van werden. Ik had weliswaar 40% van mijn netto salaris ingeleverd (dat was wel even slikken) maar de voldoening uit het werk en mijn eigenwaarde stegen enorm!

En toch was er iets aparts: hoewel ik er van overtuigd was dat iedereen hier baat bij zou hebben, (en dat ook regelmatig zag en hoorde van sommige deelnemers) haakten een aantal mensen af of deden slechts mee omdat het moest. Maar niet om hun eigen situatie te verbeteren.

Wat was er dan aan de hand? Waarom wilde niet iedereen wat blijkbaar (in mijn ogen) goed was? Hoe was dit te verklaren? Ik ontdekte dat het letterlijk met persoonlijke “beweegredenen”  te maken had. Dus ging ik me daar steeds meer in verdiepen.

Ik ging meer lezen dan ik ooit had gedaan

Gedrag ging me steeds meer boeien. Hoe zat het in elkaar? Wat beïnvloed mijn gedrag? Hoe leer je eigenlijk gedrag te veranderen en waarom lukt het bij de ene persoon wel en bij de ander niet?

Ik  deed de opleiding voor life-coach, volgde trainingen en workshops en begeleide zelf studenten die met het thema gedragsverandering aan de slag gingen. Een geweldig proces.

Maar, hoe meer ik wist, hoe meer ik er achter kwam dat er nog zoveel was wat ik niet wist. Je zou er een beetje nederig van worden….. Tegelijk was dit een geweldig inzicht. Hoe gek het ook klinkt, maar door deze ontdekking kan ik wel zeggen:

Vanaf mijn 50e begon ik het leven een beetje te begrijpen!

Hoera!

Ik besefte dat ik zelf anders naar dingen ging kijken. Dat ik andere dingen “wist” en dat het spelletje “leven” veel leuker, boeiender, interessanter en veelzijdiger is dan ik ooit had gedacht. Ik ging de puzzelstukjes herkennen en kreeg overzicht. En besefte dat het allemaal wel groot is maar niet moeilijk hoeft te zijn.

Ik heb tientallen jaren gewerkt met zeer verschillende mensen en telkens viel me weer op: de mensen die zichzelf ontwikkelen hebben allemaal 2 super eigenschappen:

  ze zijn zich bewust van hun eigen gedrag en

  ze zijn bereidt om dit te veranderen als dat nodig is.

Het maakt daarbij niet uit hoe oud je bent, hoeveel je verdient, wat voor opleiding je hebt gedaan of hoe je lichamelijk in elkaar zit.

Tegenwoordig leef ik niet meer met de waan van de dag. De telefoon, de mail, andere mensen of social media beheersen niet meer mijn dagelijkse doen en laten. Ze zijn er wel, maar ik stel andere prioriteiten. Ik maak andere keuzes.

Als ze me nu vragen: “Hoe gaat het?” en ik antwoord: “Prima!!” dan ben ik niet langer een leugenaar.

Persoonlijke Groei is in mijn ogen niet meer moeilijk, tijdrovend, ingewikkeld, onnodig, ambitieus, of slechts voor anderen die daar ook nog eens een studie van hebben gemaakt.

Persoonlijke Groei is

  Binnen ieders handbereik

  Eenvoudig

  Dagelijks toe te passen

  Zonder moeilijke toestanden

  En het is leuk! Hoe? Dat wil ik je graag bijbrengen.

Ik wil je graag laten meedelen

In mijn ebook “De 3-G-Methode voor Persoonlijke Groei” leg ik je uit hoe ook jij meer grip op je leven krijgt zonder tijdrovende of ingewikkelde inspanningen. Zodat je nu kunt starten om van Persoonlijke Groei een gewoonte te maken.

3-G-Methode-ebook-dolf-flinker

In het boek laat ik je zien hoe het kan dat wij mensen ons eigen gedrag kunnen beïnvloeden. Ik geef je inzicht in de bewuste en onbewuste processen die er dan meespelen. Ik laat je letterlijk anders kijken naar de dingen die er gebeuren.

Ik haal je uit je comfort-zone zonder dat je het eng vindt. Ik leer je te vertrouwen op je gevoel omdat het zo eenvoudig is!

In hoofdstuk 8 en 9 heb ik het over motivatie en hoe je die makkelijk kunt vergroten. Niet als truc, maar door het toepassen van een aantal simpele regels die ook voor jou gelden. Maar waar je je misschien niet  bewust van bent.

Ik geef je veel voorbeelden van vaardigheden die handig zijn om je eigen te maken. Vaardigheden waarmee je makkelijker kunt omgaan met de mensen om je heen. Waarmee je uiteindelijk dagelijks de dingen doet waar jij achter kunt staan. De keuzes te maken die voor jou, voor de ander en voor het grotere geheel goed zijn.

In hoofdstuk 18 geef ik je alle 58 tips die in het boek besproken zijn nog een keer op een rijtje.

Ik heb veel van mijn eigen ervaringen in dit boek verwerkt. Maar ook veel kennis die ik heb opgedaan door te lezen, te luisteren en door zelf workshops, trainingen en cursussen te geven en te volgen. Dit ontwikkelingsproces heeft me veel gebracht, maar eerlijk is eerlijk, ook al duizenden euro’s gekost.

Uiteraard heb ik veel eigen foto’s ter ondersteuning van de tekst gebruikt. Zo is het een goed leesbaar boek geworden met veel waardevolle informatie, dagelijks toepasbare tips en een aantal eye-openers waar je vast graag mee aan de slag wilt. Vandaar dat ik je een mooi aanbod wil doen.

Je investering in jouw Persoonlijke Groei, waarmee je dagelijks op een eenvoudige manier van groeien een gewoonte maakt, is slechts  € 9.

 

Maar dit is nog niet alles!   3-g-methode-audiobook-dolf-flinker

LET OP: Tijdelijke bonus

Als je nu het e-book “De 3-G-Methode voor Persoonlijke Groei” bestelt, ontvang je gratis de volledige tekst in mp3 opname t.w.v. € 10. Luister wanneer je maar wilt, herhaal zo vaak je maar wilt. Alle kennis die ik je in het boek geef, alle tips en technieken die er voor zorgen dat je dagelijks op een simpele manier aan je Persoonlijke Groei werkt. Eenvoudig op je computer als luisterbestand. Dus ook op je Ipod. Makkelijk tijdens het sporten, de afwas of in de auto.

De totale waarde van dit pakket is € 37,-
Bestel nu ‘De 3-G-Methode voor Persoonlijke Groei’
en je ontvangt het e-book en de mp3’s tijdelijk voor slechts
€ 9,-

 Toegang tot de 3-G-Methode

Persoonlijke garantie

Ik ben er zo van overtuigd dat de inzichten in dit e-book je gaan helpen, dat ik 14 dagen lang een volledige garantie geef. Mocht je de tips en technieken hebben uitgeprobeerd en je merkt geen verandering? Dan hoef je alleen maar een e-mail te sturen en dan ontvang je je geld terug.

100% garantie

Ik wil uitsluitend tevreden klanten! Je loopt dus geen enkel risico.

 

 

 

Copyright © 2014 Dolf Flinker Leefstijl Trainingen. Alle rechten voorbehouden. KvK: 54874270

Zet hier je reactie

Comment Section

0 reacties op “3G Methode

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website