MIND-ZIT

Het Mindset Programma over Minder Zitten.

Flyer MindZit Leefstijlkompaz

Een zittend bestaan

Fijn dat je de moeite neemt om dit te lezen. Ik wil namelijk iets belangrijks met je delen. Het gaat over leven en… werken. Wist je dat miljoenen mensen in Nederland, thuis en op hun werk, hun dag vooral zittend doorbrengen? Vaak meer dan negen uur per dag? Alle kans dat mensen in jouw organisatie ook tot die groep behoren.

Zitten wordt vastzitten…

De negatieve gevolgen van een zittend bestaan worden door de meeste mensen zwaar onderschat. Want sommige klachten zijn vaak sluipend en daardoor niet direct zichtbaar of voelbaar. Mensen met een zittend bestaan hebben regelmatig last van tintelingen of verkrampingen in hun spieren. Of een duf gevoel met ‘mist’ in hun hoofd. Geloof me, ze kunnen op korte, maar zeker ook op langere termijn een stevige impact hebben op de mentale en fysieke gezondheid. Zitten wordt vastzitten… Herkenbaar? Te lang zitten is gewoon funest, voor ons lichaam en onze geest.

Bespaar €635,- per werknemer per jaar!

MindZit voor minder verzuim

Klachten met een stevig kostenplaatje

Heeft jouw personeel geregeld klachten aan bijvoorbeeld rug, nek en schouders? Grote kans dat dit met teveel zitten te maken heeft. Ook hoofdpijnklachten, stress en vermoeidheid, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, overgewicht en andere, soms vage, klachten met bijbehorend verzuim zijn een bekend en nadelig gevolg.


De gevolgen van een zittend bestaan zijn groot, ook in financiële zin. In Nederland melden zich jaarlijks naar schatting 2,5 miljoen mensen ziek. De gemiddelde duur is 6 dagen wat gelijk staat aan 70.000 volledige banen. Dat komt neer op een bedrag van maar liefst 3,1 miljard euro oftewel 635 euro per werknemer per jaar!

Doorbeek hardnekkige zitgewoonten

Mindset voor minder zitten

Wat te doen, hoe kom je verder?

Eén ding staat vast: gezonde en gemotiveerde medewerkers zorgen voor een goede werksfeer, continuïteit en rendement. Maar hoe bereik je dat? Hoe doorbreek je die hardnekkige, ongezonde, ingesleten zitgewoonten die mensen minder scherp, minder energiek en vaker ziek maken? 


Hoe zorg je ervoor dat mensen verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid, fysiek en mentaal weer in beweging komen, gezond en inzetbaar zijn en daarmee optimaal kunnen presteren?

Mindset voor minder zitten

Alles draait om kennis,
bewustwording en actie!

Je eigen gezondheid serieus nemen, daar gaat het om. Hoe? Relevante kennis, een andere mindset en meer bewegen zijn de beste remedies. De training en het online programma van Mind-Zit werken! Ze helpen je medewerkers om zelf verantwoordelijkheid voor hun gezondheid te nemen, zich bewust te worden van hun gewoontegedrag, zelf zaken op te pikken en hun eigen gedrag positief te veranderen!

minder zitten

Mind-Zit, een zeer effectieve training

Met de Mind-Zit training help ik je medewerkers om zelf concreet stappen te zetten. Stappen waarvan het effect snel merkbaar is. 

De kick-off van de training is altijd op locatie. Hier wordt een eerste, stevige basis gelegd. Het vervolg van de training is online. Voeding, bewegen, ontspanning, sociale contacten en zingeving zijn de hoofdthema’s. 

Dagelijks en gedurende langere tijd krijgen de deelnemers interessante en relevante informatie, met concrete instructies en oefeningen, vaak ook met de nodige humor. 


Zo kan het nieuwe, zelf gekozen en gewenste gedrag op een effectieve, plezierige en gezonde manier inslijten en wordt de invloed op de eigen gezondheid sterk vergroot!

Hoe werkt dat dan?

Dagelijks en gedurende langere tijd krijgen de deelnemers interessante en relevante informatie, met concrete instructies en oefeningen, vaak ook met de nodige humor. 


Zo kan het nieuwe, zelf gekozen en gewenste gedrag op een effectieve, plezierige en gezonde manier inslijten en wordt de invloed op de eigen gezondheid sterk vergroot!

Mind – Zit: een online Mindset programma over minder zitten.

Eén programma dat aansluit op vijf beleidsterreinen:

  • Vitaliteitsbeleid / gezondheidsmanagement
  • Duurzame inzetbaarheid / healthy ageing
  • Ziekteverzuim verminderen
  • Aantrekkelijke werkgever zijn / secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Flexibiliteit, creativiteit & productiviteit verhogen

Vraag vrijblijvend overleg over de mogelijkheden in jouw/jullie bedrijf of organisatie.

Direct contact opnemen:

Dolf Flinker

Mobiel: 06-215 617 43

Email: Info@leefstijlkompaz.nl

Meer weten?

Ben je HR medewerker, kijk dan hier
Uitvoerige info over zitten en de cursus, kijk dan hier