Elite Seminar 2012

Elite Seminar 2012

Waarom zou je naar een seminar gaan?

Die vraag heb ik mezelf vaak gesteld. En laatst kwam die weer voorbij. Toch ben ik het afgelopen weekend naar het Elite Seminar van Tonny Loorbach geweest. Waarom naar een seminar? Waarom naar dit seminar?

Je moet weten dat ik er van overtuigd ben dat je een leven lang kunt leren. Dat je jezelf blijft ontwikkelen, op wat voor manier dan ook. Kennis vergroten, ervaring opdoen, daar wat mee doen en vervolgens dus continue toepassen wat je inmiddels allemaal mee gekregen hebt.

Je kunt op vele manier leren.

Je kunt studeren, imiteren, lezen, luisteren, kijken. Je kunt ervaren, beleven, opdrachten uitvoeren. Je kunt zelfs door te visualiseren een andere werkelijkheid creëren en zodoende al een volgende stap voorbereiden. Allemaal heel erg waardevol.

Waarom zou je dan nog naar een seminar gaan?

Als je geluk hebt dan zeg je achteraf: het kost een beetje maar dan heb je ook wat (een garantie krijg je immers niet vooraf). En laten we wel wezen: tijdens een seminar ben je afhankelijk van de sprekers en loop je bovendien het risico dat, mocht ja al interessante dingen horen, je ze na een dag weer vergeten bent en overgaat tot de orde van de dag.

Een goed seminar is eigenlijk een prachtige mix van al deze vormen van leren, alles zit er in:

–          Je luistert naar mensen met kennis van zaken of specifieke kennis op hun vakgebied. Vaak zijn het ook sprekers die “verder” zijn dan jij zelf, dus al daar zijn of zijn geweest waar jij graag naar toe wilt groeien. In die zin ben je dus even samen met prima rolmodellen, voorbeelden waar je van kunt leren door naar hun ervaringen te luisteren.

–          Je maakt aantekeningen. Opschrijven wat je hoort maakt al dat je het langer onthoudt dan alleen te luisteren. Maar je schrijft niet alleen op wat je hoort, je noteert gelijk welke actie je gaat ondernemen naar aanleiding van wat je hoort!

–          Als het goed is zijn er ook bewegende beelden in de vorm van video’s, animaties of filmpjes van YouTube: die blijven wel hangen!

–          Je bent in goed gezelschap: de meeste mensen die naar een seminar gaan hebben dezelfde verwachtingen of zelfs een zelfde belang of interesse. Een prima plek dus om gelijkgestemden te treffen of te netwerken.

–          Maar in mijn ogen een hele belangrijke: het is LIVE! Daardoor is er beleving en interactie. En daarom gaat het vaak over meer dan alleen de inhoud. Je beleeft wat de sprekers bedoelen, je communiceert met mededeelnemers over deze beleving. Je doet opdrachtjes en vertaald steeds wat er gebracht wordt naar jezelf, je eigen situatie.

Het Elite Seminar van Tonny Loorbach, van de Internet Marketing Universiteit, ging dus over….juist internetmarketing. En ondanks dat (ha, ha) was het een geweldig seminar:

–           een fantastische line-up aan sprekers die allemaal EN over een onderdeel van internetmarketing een presentatie hebben gegeven EN de verbinding met MIJ als ondernemer hebben gelegd.

–          Een afwisselend programma met veel interactie, ruimte voor bezinning, humor, reflectie en opdrachtjes.  Direct toepasbare inzichten of waar ik als huiswerk eenvoudig mee uit de voeten kan.

–          Maar het mooiste: zowel de sprekers als de aanwezigen waren fantastische mensen! Mensen die voelen wat ik voel, die met me meedenken, tips en adviezen geven omdat ze weten wat het is om via internet zaken te doen. Maar allemaal ook bevlogen ondernemers die vanuit hun passie (voor wat dan ook!!!!) zich 100% willen inzetten. Voor wat? Vooral voor anderen!

De wil om kennis, diensten of producten te delen met anderen. Het besef dat, wat jij aanbiedt goed is voor anderen, dat je dan alles in het werk moet stellen om dat aan zoveel mogelijk mensen aan te bieden. Omdat je daarmee anderen kunt helpen! Je bent bij wijze van spreken een asociaal als je dat niet doet!

En dat besef voel je alleen als het een live-event is. Dat haal je niet uit een boek of een video. Dat moet je ervaren. Met gelijkgestemden. Met mensen die ook hun passie willen volgen.

Tijdens het Elite Seminar waren die er. De enthousiaste sprekers deden de rest. Van tijd tot tijd heb je een seminar gewoon nodig. Om te blijven groeien en om blijvend te groeien. Dat is de waarde van een seminar. Het waren prachtige dagen.

groepsfoto-elite-seminar-2012

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen