Alles is Gezondheid

Leefstijlkompaz heeft er voor gekozen om te werken vanuit 5 thema’s:

  • Voeding
  • Bewegen
  • Ontspanning
  • Sociale contacten
  • Zingeving

Deze 5 thema’s komen, als het goed is, dagelijks terug. Het is vrij gebruikelijk dat je iedere dag met ‘voeding’ bezig bent, ‘beweegt’, enzovoort. De keuzes die je dagelijks maakt in de genoemde thema’s horen tot je gewoontegedrag.

Leefstijl is in mijn ogen de optelsom van alles wat je dagelijks doet, zegt, denkt, ervaart en dus meemaakt. Juist de herhaling, de gewoonte telkens weer, de keuzes die je vrijwel ongemerkt maakt, juist die herhaling zorgt er voor dat je gewoontegedrag voor een zeer groot deel bepaalt hoe het met je gezondheid is. Je huidige staat van gezondheid heeft meestal erg veel te maken met de keuzes die je al tijden maakt. Soms al (vele tientallen) jaren!

Jouw Leefstijl is de optelsom. Gezondheid is dan ook geen kleinigheidje, nee, het is ook een optelsom van vele factoren. Daarmee is gezondheid ook niet statisch. Het is te veranderen, te beïnvloeden.

Ik heb me als Leefstijltrainer/coach aangesloten bij het landelijke initiatief “Alles is Gezondheid…” ja inclusief de drie stippeltjes.

Vanuit de gedachte dat “Alles gezondheid is” kan ik me inzetten om de 5 thema’s voor iedereen praktisch te vertalen en zo een bijdrage te leveren aan het bevorderen van een gezonde samenleving. Wie weet creëren we zo een man-made Blue-zône in (noord) Nederland!

Wil je meer over Alles is Gezondheid… weten, kijk dan hier

Wil je meer over Positieve Gezondheid weten, kijk dan hier

Over de schrijver
Reactie plaatsen