Het wiel uitvinden

NATUURLIJK HEB IK HET WIEL NIET UITGEVONDEN!

Ben ik wel onderscheidend genoeg? Welke USP’s heb ik? Herken je ze, de vragen waar je als ondernemer of moderne medewerker maar even een antwoord op moet hebben?

Ik krijg die vraag ook. Of stel hem af en toe aan mezelf. Inmiddels ben ik er wel achter. Natuurlijk heb ik het wiel niet uitgevonden. Ik maak alleen van alle aanwezige ingrediënten een uniek geheel. Op mijn manier, zodat het waardevol is voor de mensen met wie ik werk.

Een muzikant die een wereldhit maakt heeft toch ook niet ‘de muziek’ of het notenschrift uitgevonden. Net zo min als de best-seller auteur ook niet het ‘schrijven’ heeft bedacht. Laat staan het schrift, de letters. Een kok niet de groenten.

Leefstijl, wat is dat?

Ik ben Leefstijltrainer. Natuurlijk heb ik Leefstijl niet uitgevonden. Ik ben ook niet de enige, of één van de weinigen, die weet hoe het allemaal moet. Ik kom niet met nieuwe uitvindingen waar de mensheid nog nooit van heeft gehoord. Ik verkondig niet ‘de waarheid’ simpelweg omdat ik niet weet wat dat is. Of omdat iedereen toch zijn of haar eigen waarheid heeft. Ik zie, hoor, kijk en lees wel van alles over mijn vakgebied. Van anderen, sommigen met status, anderen met ervaring, weer anderen met een hoop poeha en oude wijn in nieuwe zakken. Ik weet in ieder geval dat er niemand op de hele aarde is die precies weet hoe het allemaal zit.

Maar wat ik ook weet is dat ik van grote waarde kan zijn voor veel mensen die het moeilijk hebben in deze wereld waarin we constant worden beïnvloedt. Mensen die de grip op hun eigen gezondheid verliezen. Die het lastig vinden om een proces naar ongezond zijn te keren. Zelfstandige mensen die afhankelijker worden dan ze willen en die op een zijspoor raken omdat ze gezondheidsklachten krijgen.

Gezondheid is een middel

Ik zie Gezondheid als een krachtig middel om waardevol en van betekenis te zijn. In welke individuele vorm dan ook. En leefstijl, jouw manier van leven, speelt daar een erg grote rol in.

Jouw leefstijl is de optelsom van jouw gewoontegedrag. Dus wat je bijna dagelijks deed en doet bepaalt voor een groot deel hoe je gezondheid nu is, zal worden of kan blijven. Wil je optimaal gezond zijn? In jouw situatie?

Mijn bijdrage

Daar wil ik een bijdrage leveren om je dat te laten bereiken. Hoe kan ik er voor zorgen dat jij of je medewerkers of welke rol je als mens maar wilt aannemen, van waarde kan zijn voor de mensen om je heen. Dat je een betekenisvol leven leidt.

En daar ben ik verrekte goed in, ook al heb ik het wiel niet zelf uitgevonden. Net zoals anderen van een aantal ingrediënten een mooi liedje of boek maken. Of schilderij. Of huis, tuin, meubelstuk, vloerkleed, kledingstuk, of wat dan ook. Zo zet ik mijn talenten in om van al die ingrediënten die er zijn mijn eigen unieke en waardevolle bijdragen te maken. Voor jou.

Over de schrijver
Reactie plaatsen