Stem voor de Verandering
stem voor de verandering

Leven is Veranderen, altijd, continue

Binnenkort mogen we weer naar de stembus om te stemmen op de leden van de 2e kamer. En zo dus (weer) een nieuwe regering te kiezen. Mijn advies: Stem voor de Verandering!

Hiermee bedoel ik niet dat je dit keer maar eens wel moet gaan stemmen. Ik ken je daarvoor onvoldoende en dan nog zou ik me hier niet mee willen bemoeien :)

Wat ik bedoel is het volgende: ik geloof dat Leven gelijk staat aan Veranderen. Leven = veranderen, altijd, continue!!!

Zelfs je eigen lichaam verandert continue, iedere cel in je lichaam wordt minimaal 1x vervangen, sommige cellen worden zelfs honderden keren in je leven vervangen. Dus je lichaam verandert ook dagelijks. Alle leven om je heen verandert ook dagelijks. Alles!

Hoe ga je om met “het leven”? Hoe ga je om met deze steeds veranderende wereld?

Vind je dat je alles steeds moet beheersen? Dat je dit proces onder controle moet houden om zodoende je leven te kunnen maken? Wat betekent controle dan? Dat je alle fouten gaat uitbannen? Dat je (dus) ook geen fouten mag maken? Zou het kunnen zijn dat je dan voortdurend in angst leeft? Bang om die controle te verliezen en bang om fouten te maken?

Of accepteer je dat de veranderingen steeds door gaan. Dat de wereld en alles wat daar gebeurt niet te voorspellen is. Dan zou je moeten leren om

– te reageren op wat er om je heen gebeurt

– los te laten

– ruim te denken

– geen controle te willen

– anderen ruimte te geven

op jezelf te vertrouwen

Welke politieke partij past daar het beste bij?

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen