Goede voornemens

Goede voornemensWat zijn jouw goede voornemens voor 2 oktober?

Hoezo, 2 oktober, is er iets speciaals dan? Nee! Daarom juist! We zitten al weer in het laatste deel van het jaar, herfstweer, de pepernoten liggen al weer in de winkel. Voor je het weet gaan we over naar 2013. Oud en Nieuw, goede voornemens voor het nieuwe jaar ……

Vreemd eigenlijk dat je juist op zo’n moment gaat nadenken over wat je anders wilt gaan doen dan het afgelopen jaar. Maar waarom wachten tot die ene dag, 1 januari.

Wat maakt 1 januari voor jou zo speciaal? Letterlijk een nieuw begin? Afscheid van een verschrikkelijk jaar? Natuurlijk, je sluit een jaar af, je begint aan een nieuw jaar. Een schone lei. Weten dat je niet de enige bent die een poging gaat wagen, dat er meer mensen vanaf nu echt hun voornemen gaan waarmaken? Zeggen ze.

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar voor mijn klinkt het een beetje als jezelf voor de gek houden, valse emotie oproepen of je kunnen verschuilen achter de grote kans dat het je niet gaat lukken! Want als er al iets is wat “we” gemeen hebben, dan is het wel dat veel van die 1 januari goede voornemens, na 1 januari niet gerealiseerd worden…..dat de goede voornemens een paar dagen later al weer weggeëbd zijn en dat je weer over bent gegaan tot de orde van de dag. Net als de dagen in december, het afgelopen jaar of misschien wel zoals je dat al jaren achter elkaar doet.

Terwijl het eigenlijk zo simpel is: je kunt immers ieder moment besluiten om dingen anders te gaan doen. Want dat is wat goede voornemens zijn: je besluit om te veranderen, dingen anders te gaan doen, je gedrag te veranderen. En daar hoef je niet voor te wachten, dat kan vanaf ieder moment. Dus ook nu, ook op 2 oktober, net zoals ook op 16 juni, 21 april en ga zo maar door.

Is er iets wat je niet bevalt? Doe er NU wat aan.

Baal je ergens van, erger je je, is er een stemmetje die jouw vertelt dat je een eigenlijk een loser bent, laat je kansen liggen, kwets je anderen, kun je niet trots zijn op jezelf, merk je dat je geen goed gevoel krijgt bij de dingen die je doet, zeg je vaak onaardige dingen, twijfel je, denk je vaak “later ga ik dat doen”, glijden jouw dagen voorbij zonder dat je ergens blij van wordt? Neem je dan voor om dat vanaf NU te veranderen!

Maak van je hart geen moordkuil, spreek uit wat je dwarszit, laat anderen weten waar je mee zit, ook al gaat het over die anderen, doe vooral dingen waar je vrolijk en trots van wordt, grijp je kansen, ga er voor, wees trots op de pogingen die je doet (ongeacht het resultaat), leg verantwoording aan jezelf af, weet dat jij er alles aan gedaan hebt, stel niet uit wat je nu ook kunt doen, vier je succesjes, denk niet overal over na maar kom in actie. NU! Vandaag!

1 Januari wordt straks misschien wel de dag waarop je tevreden terugkijkt op een bijzonder jaar. En neem je je dan voor om de lijn gewoon zo voort te zetten. Wedden dat je dan ook in 2013 je goede voornemens gewoon waar gaat maken?

Recept_3D_Ebook_240px

Vind je dit interessant? Lees dan ook mijn gratis E-book >>>>>>>>>>>>

Over de schrijver
Reactie plaatsen