Ontspullen: meer met minder
27 januari 2018 
in Opinie

Ontspullen: meer met minder

De lezing was overzichtelijk. De informatie afgepast waar nodig en op een logische manier gebracht. De vragen die aan de aanwezigen werden gesteld zetten aan tot nadenken, maar meer nog tot inzicht, inspiratie en actie. Interactie in optima forma.

Wat een rust straalde de professionele organizer uit. En wat een ruimte gaf het vooruitzicht om thuis eindelijk aan de slag te gaan met de veel-te-veel spullen. Opruimen om te kunnen vinden wat je nodig hebt. Weten wat je hebt geeft rust. Weg doen omdat het kan en goed voelt.

Minder spullen, minder stress. Meer overzicht, meer ruimte. Ballast weg doen geeft ruimte voor creativiteit. Meer tijd ook, want spullen vragen tijd!

Uiteraard was de lezing in exact 2 uur afgerond. Inclusief pauze. Een pauze waarin we onderling,  opgelucht en ontspannen, aan elkaar vertelden wat we toch al die tijd in huis hadden gehaald. En bewaarden. We lachen er om. Vanaf nu zullen we anders met ‘spullen’ om  gaan: opruimen, weggooien, weggeven, verkopen. Een andere mindset waardoor je ook anders naar aankopen gaat kijken. Meer mens met minder zooi!

Over de schrijver
Reactie plaatsen