Reacties van deelnemers op AZZ
07 juli 2016 

Reacties van deelnemers op AZZ

Hieronder vind je een aantal reacties van deelnemers aan de online cursus Afvallen Zonder Zweten:

 • “De cursus helpt jou zoeken naar hoe het zit met jouw denken over eten, over het waarom het zo zit, over het omgaan met de aanleidingen en verleidingen voor jouw eten en vooral: met welke kleine veranderingen je al dat denken kunt draaien. Niet met grote stappen thuis, maar met kleine stapjes op weg. Je wordt niet altijd blij van wat je ontdekt, maar van het veranderen ervan wel.” (Mark)
 • “Ik heb weer de moed en kracht om niet voor een dieet te gaan, maar te vertrouwen op het langzamere maar gestage afvallen door goede eet- en leefgewoonten. Ik loop en fiets vaker. Het stiekem eten is gestopt en de porties zijn afgenomen. Als ik zin heb in iets “lekkers” dan permitteer ik me dat en kan er dan ook van genieten. Ik ben inmiddels enkele kilo’s kwijt zonder dieet en zonder zweet! De dalende lijn is voorgoed ingezet. DANK JE!” (Marcèle)
 • “Elke dag met de cursus bezig zijn zorgde ervoor dat je enthousiast bleef en op de juiste manier ging denken en handelen  Ik verwacht dat de cursus bij mij nog wel een “na-ijl-effect” zal hebben.”(Bernadette)
 • “De theorie is interessant. Er wordt informatie gegeven over het functioneren van het menselijk lichaam. Verder ook informatie over voeding. Het maakt dat je een hele andere kijk krijgt op hoe je met je lichaam om kunt gaan. Ook welke misleidende producten er op de markt worden gebracht met schadelijke stoffen als toevoeging. Veelal goede opdrachten. Deze helpen je bewust bezig te gaan en een ander levenspatroon te ontwikkelen.”(Marga)
 • “Ik ben zo ontzettend blij met de omslag, de verandering in mijn leven! Ben bewust met kwaliteit van eten bezig, ben dagelijks aan het bewegen, laat snoep en koek staan, zoek alternatieven hiervoor en ik drink weer veel water. Ik zit beter in mijn vel, heb geen rugklachten meer!!, en…. ben tot nu toe 9,5 kilo afgevallen. Zonder een dieet te volgen 😉 GEWELDIG. Ik wil je hartelijk bedanken voor je inzichten en positiviteit! Wat mij betreft mag je uit bovenstaande tekst stukken gebruiken voor je website!” (Daniëlle)
 • “Deze cursus is eigenlijk precies wat ik verwacht had wat het zou zijn.
  Geen calorie-arme recepten of ingewikkelde voedingsvoorschriften, maar gewoon beginnen daar waar het misgaat!  Je denken!  De cursus pakt het aan bij de bron waar het misgaat en dat vind ik de enige juiste manier om met afvallen te beginnen!  Bij mij heeft dat zeker gewerkt! Ik moet eerlijk zeggen dat ik lang niet alle opdrachten gedaan heb, maar de boodschap erachter is zeker binnengekomen. Ik ben niet echt veel afgevallen (2 kg) maar dat hoeft ook niet. In elk geval is mijn mindset, dankzij de cursus, goed!”(Jannie)
 • “Had niet verwacht dat het zoveel impact zou hebben en me zoveel zou brengen!” (Wendy)
 • “Hallo Dolf, ik heb in mijn samenvatting geprobeerd om onder woorden te brengen wat er allemaal de laatste tijd aan het veranderen is, maar er gebeurt volgens mij veel meer. Deze week is het mij bv. voor het eerst overkomen dat een gebakje me niet lekker smaakte en ik heb het niet opgegeten. Tot nu toe at ik alles op, ook al lustte ik het niet. Dit onder de motto: wat voor je ligt, moet op!”(Imola)
 • “Hallo Dolf, onlangs heb ik de cursus Afvallen zonder Zweten bij jou gedaan. Wat ik er vooral van geleerd heb is de bewustwording van wat je eet en doet aan beweging en wat je (verkeerde) eet/leefstijlgewoontes zijn en hoe je dat met kleine stapjes eenvoudig kunt veranderen. Zo loop ik vaker waar ik eerder de auto nam, beweeg ik meer, drink veel meer water, eet kleiner porties, laat allerlei ‘slechte’ verleidingen zoals bv. koekjes en kauwgom staan en let meer op E-nummers en andere toevoegingen in voedingsmiddelen. Omdat het geleidelijk gaat is het goed te doen. Dit samen met wat aanpassingen in mijn voedingspatroon zorgen ervoor dat ik me niet alleen veel beter voel, maar ook al een paar kilo’s afgevallen ben zonder afzien of honger lijden. Wat mij betreft een aanrader! Bedankt! (Peggy)
 • Ik kreeg de mogelijkheid deze cursus te doen en bleek een ware eye-opener. Op een hele fijne wijze, NOOIT op een belerende of denigrerende manier, word je stapje voor stapje geleerd hoe je brein werkt en waarom het werkt zoals het werkt en hoe je daar stapje voor stapje blijvende veranderingen in kan aanbrengen zodat je bijna als vanzelf, gezondere keuze’s gaat maken. Voor mij waren de hoofdstukken water drinken en stress extra waardevol. Ik heb een flink maatje meer dus ik ben er nog lang niet (qua kilo’s) maar ik ben op de goede weg en had het voor geen goud willen missen. Voor mij nooit geen dieet of wonderpil meer maar op deze bewuste voet verder. Hartelijke groet en OP JOUW GEZONDHEID! ( Corinne)
 • Ik ben Mark C Hoogenboom en deed laatst de cursus Afvallen Zonder Zweten, op advies van een collega. Prachtige cursus met prima resultaat. De cursus gaat niet over het vet dat je links, rechts, onder, in het midden of boven hebt zitten. Het gaat allemaal om wat er tussen jouw oren gebeurt en is gebeurd. Kun jij geloven dat met de informatie en begeleiding die je van Dolf krijgt en de kleine experimenten en stappen die je dan zelf zet, het allemaal gaat veranderen. Eerst niet, dan een beetje en ongeveer op de helft van de cursus geloof je het echt wel!
Over de schrijver
Eddie
Door

Eddie

op 26 Feb 2019

Een prima cursus , met de juiste opzet . Bewust maken van , triggeren , herhalen ( er langzaam inslijpen) en vooral de mens centraal zetten begrip tonen en in zijn waarde laten , ja zelfs zijn eigenwaarde versterken . Weten waarmee geworsteld word en dat er soms even een zetje nodig is om over een drempel te komen . Dank je wel Dolf

Sander
Door

Sander

op 02 Sep 2021

Bedankt Dolf! Ik heb de cursus net afgerond en ben heel blij met de inzichten die ik heb gekregen. Je hebt me laten inzien dat veel gedrag onbewust is ingesleten en dat dit te veranderen is. Ik ga er ook na de cursus verder mee!

Dolf-Flinker
Door

Dolf-Flinker

op 02 Sep 2021

Heel fijn Sander, vooral ook je laatste opmerking:)

Floortje Janssen
Door

Floortje Janssen

op 02 Sep 2021

Gehaald! Ik ben best trots op mezelf, dat ik 60 dagen lang, elke dag de cursus heb gevolgd. Complimenten voor de opzet, de lay-out, de interessante weetjes en de bewustzijnsvergrotende opdrachten. Dankbaar! Fijn dat ik het samen met mijn vriend kon doen, zodat we steun aan elkaar hadden. Bedankt Dolf, Groet Floortje

Dolf-Flinker
Door

Dolf-Flinker

op 02 Sep 2021

Bedankt voor de mooie reactie Floortje, en complimenten voor jullie beiden!

Reactie plaatsen