Omdenken afvallen

Omdenken: Afvallen Zonder Zweten

In onderstaande video van Berthold Gunster (Omdenken) legt hij uit wat voor hem heeft geholpen bij het doorbreken van het jarenlange jo-jo-en tijdens zijn strijd om zijn gewicht op peil te krijgen en te houden.

Gedurende 20 jaar heeft hij last van gewichtsschommelingen gehad, met uitersten van 35 kilo verschil! Pas toen hij volledig ging accepteren dat de feiten er altijd zijn (eten en drinken zijn gekoppeld aan emoties, is altijd bereikbaar en is ook niet iets wat zomaar weg gaat) kon hij een echte verandering inzetten.

Niets tijdelijke verandering. Geen dieet met weglaten van essentiële voedingsstoffen. Geen wilskracht verhaal waar je na enige tijd alsnog onderdoor gaat.

Hij noemt het ‘veranderen van regime’. Ik noem het ‘veranderen van leefstijl’.

Zonder dat we het van elkaar wisten hebben we het over hetzelfde. Bekijk de video en je begrijpt waar Afvallen Zonder Zweten op gebaseerd is. Nogmaals: Ik zag deze video voor het eerst jaren nadat ik de cursus had gemaakt. Hij heeft de cursus van mij niet gevolgd, dit voor alle duidelijkheid. Maar de overeenkomsten in het denken over de oplossing zijn treffend!

Je gaat kiezen voor jezelf. Niets inleveren of opofferen. Geen trucs of tijdelijke oplossingen maar zelfgekozen blijvende veranderingen die je moeiteloos afgaan. Omdat je er levenslang baat bij hebt.Nieuw gewoontegedrag.

Dank Berthold, voor het verwoorden van het WAT en WAAROM. Wil je meer weten over HOE jij hier ook mee aan de slag kunt, kijk dan op mijn pagina over Afvallen Zonder Zweten of kijk op de infopagina van de cursus.

https://www.omdenken.nl/

Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws. De grondlegger van omdenken is Berthold Gunster, schrijver van onder meer ‘Ja-maar wat als alles lukt’ en ‘Huh?! – de techniek van het omdenken’.

Afvallen Zonder ZwetenKlik op de afbeelding voor reacties van deelnemers op de cursus

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen