Wel of geen ontbijt

Ontbijten: wel of niet nodig?

Ik ben opgegroeid met het gegeven dat Ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. “Je gaat niet zonder ontbijt de deur uit!” De laatste jaren begin ik daar steeds meer aan te twijfelen. Deels ingegeven door het besef dat ook hier de Commercie een belangrijke rol/invloed heeft. Brood, melk, thee, sappen, ontbijtdrinks, cornflakes, muesli, ontbijtkoeken etc etc. Een miljarden business!

Ik merk zelf dat ik ’s morgens prima kan functioneren zonder direct als ik uit bed stap aan te schuiven aan de ontbijttafel. Wel eerst een glas water drinken, dan de hond uitlaten (een uur), dan wat werken en pas als ik merk dat ik trek heb, dan wat eten. Het vreemde is dat ik nergens last van heb. Energie genoeg, goede zin, opgewekt! Zou mijn lijf in staat zijn om de aanwezige energie (van eerder genuttigde voeding) te gebruiken voor dat wat ik ’s morgens nodig ben? Dus niet direct de snelle suikers aanvullen maar gewoon “teren” op mijn energiereserves?

Ik begon het steeds “gewoner” te vinden. Wat vind jij? Ik hoor graag je mening hierover, maar dan liever je persoonlijke ervaringen dan “meningen” die je van anderen hebt meegekregen. Gebruik het reactieveld hieronder.

Voor een inspirerende video, kijk hier naar de Tedx Talk van Bert Herring. Hoewel in het Engels gesproken, zeer de moeite waard. Hij eet slechts tussen 6 uur ’s avonds en 11 uur ’s avonds. Dus ook geen ontbijt oid. Nogal anders dan we altijd “meekrijgen”!

Over de schrijver
Reactie plaatsen